Skip to main content

Bestum-lenker

På denne siden finner du lenker til andre nettsteder som kan ha interesse for oss som har tilknytning til Bestum.

Folkeaksjon for human Skøyen Områderegulering

human.jpeg

Folkeaksjonen går inn for at lokalbefolkningen får bli involvert i å lage FORMINGSRETTLEDER FOR SKØYEN for området og som en del av reguleringsplanen, for å skape et attraktivt sted å komme til og ikke varig skade med in-human materialbruk, høyder og utforming på bakkeplan. Vi ønsker fasader som åpner seg mot publikum og ikke er lukkede, attraktive uteområder og møte/sitteplasser og materialbruk som mennesker opplever som naturlige og som viderefører mye av det vi har her allerede i Amalienborg, Thune Mek. Verksteder, Sofienlund og mer.


Bestumkilen Roklubb

images.jpg

 Bestumkilen Roklubb, BKR ble stiftet i 1929. Vi har klippet litt fra roforeningens nettsider:

«Bestumkilen Roklubb er en roklubb for aktive, mindre aktive og passive roere. Vi har et svært godt miljø og driver både med individuell- og lagroing.         Klubben holder til ca 4 kilometer fra Oslo Sentrum, og har nydelige roforhold rett utenfor døra.»

Klikk HER for å gå til roforeningens nettsider.
 

Bestum sjøspeidergruppe

Bestum sjøspeidergruppe

Vi sakser fra skolens nettsider:

«Vi er tilknyttet Oslospeiderne i Norges Speiderforbund og er eneste NSF-Sjøspeidergruppe i Oslo. Vi rekrutterer speidere fra Bestum, Ullern og Skøyenområdet. I tillegg har vi en del langveisfarende fra andre deler av byen og kommunene utenfor Oslo. Vi holder til i «Kahytten» en tidligere barnepark ved Øraker skole, men i sommerhalvåret tilbringer vi mesteparten av tiden på Sollerudstranda ved Lysaker og seiler. Klikk HER for å gå til sjøspeidergruppens nettsider.


Bestum skole

Bestum skole

Vi sakser fra skolens nettsider:

«Bestum skoles utseende er det samme i dag som for 50 år siden, men det er store forandringer i skolens indre liv. Aktivitetspedagogikken har trengt seg frem og arbeidsskolen har tatt form. Det hersker liv og arbeidsglede . Lærerens viktigste oppgave er å hjelpetil med å uttnytte elevenes evner og anlegg. Undervisnings og arbeidsmåtene man bruker må vekke intresse og tiltakelyst og så langt det lar seg gjøre være lystbetont. Den moderne pedagogikk har satt barnet i midtpunktetog tar hensyn til barnets trang til å lere noe, skape noe, samtidig som det får utfolde seg i lek og andre aktiviteter.» Klikk HER for å gå til skolens nettsider.


Bestums stasmusikk

Bomstasjon

Vi sakser fra korpsets nettsider:

«Bestum Stasmusikk - eller Stasen som vi også kaller oss, er et underholdningskorps i lokalmiljøet på Bestum i Oslo. Vi spiller alt fra marsjer til svisker, og har Pippi Langstrømpe som kjenningsmelodi. Vi liker å opptre på TV og har 17. maitoget opp til Kongen og Slottet som en av årets store begivenheter. Vi har holdt på siden 1987 og tar gjerne spilleoppdrag.» Klikk HER for å gå til korpsets nettsider.


Bestum strykeorkester

Bestum strykeorkester

Vi sakser fra korpsets nettsider:

«Bestum strykeorkester ble stiftet i 1952. Vi har i mer enn femti år gitt musikkglede til barn og unge. Her får du lære å spille et strykeinstrument og å spille i orkester. Instrumentene er fiolin, bratsj og cello.

I Bestum strykeorkester holder vi på med musikk på mange forskjellige måter. Vi er aktivt med på øvelser og konserter sammen med andre i Oslo, og vi har egne konserter. Vi har holdt konserter i Konserthuset, Aulaen, Rådhuset, Ullern kirke, Rikshospitalet, Radiumhospitalet, CC-Vest og mange andre steder. På denne måten gir Bestum strykeorkester mange varierte opplevelser for medlemmene.» Klikk HER for å gå til korpsets nettsider.


Killingen Båtforening

Vi sakser fra øyas nettsider:

killingen 02«Killingen båtforening representerer båteierne som leier plass på Killingen.

Foreningens formål er å ivareta båteiernes fellesinteresser utad: overfor grunneier, slippeier og myndigheter.

Foreningen organiserer også vakthold. Foreningen representerer kun medlemmene, ikke grunneierne eller eierne av selve bryggeanleggene»

Klikk HER for å gå til øyas nettsider.


Mærradalsbekken

Mærradalsbekken

Vi sakser fra nettsidene til www.miljolare.no:

«Enten kommer navnet av at folk slapp hestene (mærrene) sine inn den trange dalen, eller det kommer av Mariadalen. Munkene i middelalderen gikk sikkert gjennom dalen til sine eiendommer rundt Bogstad.

Vann fra skråningene ovenfor Voksen blir først en bekk ved Bogstad camping. Herfra og ned til Røahagan, nedenfor Voksen kirke- og skole, renner flere bekker ut i Mærradalsbekken og den får større og større vannføring. I denne delen er det mye spennende å se både av planter og dyr.» Klikk HER for å gå til nettsiden.


Oslo elveforum

Bomstasjon

Sidene er for tiden under konstruksjon/omorganisering.

Klikk HER for å gå til nettsidene for Oslo elveforum.


Oslo Kajakklubb

Kajakklubben 000

Kajakklubben, innerst i Bestumkilen, er Norges største kajakklubb med sine nesten 1900 medlemmer. Vi har kopiert fra deres nettsider:

«Vi er nå i 2008 landets største kajakklubb med ca 1.900 medlemmer. Hvert år tilbakelegger vi langt over 200.000 km i kajakk, primært i indre Oslofjord, men våre medlemmer padler både lange turer, og deltar i regattaer rundt om i verden. Dette skjer uten forurensning, i nær kontakt med sjøen og naturen».

Klikk her for å gå til foreningens nettsider.


Oslo Motorbåtforening

Oslo Motorbåtforening

Vi sakser fra nettsidene:

«Foreningens formål er å ivareta medlemmenes båtinteresser, herunder å skaffe og drive hensiktsmessig havn for medlemmenes båter, virke til fremme av båtlivet og godt sjømannsskap samt et godt foreningsmiljø.» Klikk HER for å gå til båtforeningens nettsider.


Ullern Båtforening

ubf

Vi sakser fra nettsidene:

«Ullern Båtforening ble stiftet i 1947.

Foreningens formål er å skaffe havneplass, vinteropplag og tilsyn av medlemmenes båter, samt å fremme en sunn båtsport med "sjøvett" og kjennskap til sjøveisreglene.
Foreningen driver båthavn i Bestumkilen med sommerplasser og bobleanlegg for isfri vinterplasser. I tillegg har foreningen opplagsplasser på land på Karenslyst båtopplag i samarbeid med flere andre båtforeninger. Foreningen har et klubbhus som kan disponeres av foreningens medlemmer.» Klikk HER for å gå til båtforeningens nettsider.


Ullern historielag

Ullern historielag

Vi sakser fra historielagets nettsider:

«Velkommen til hjemmesiden til Ullern Historielag.
Ullern Historielag er historieforeningen for Bygdøy, Røa, Ullern og Sørkedalen.

Historieforeningen gir ut medlemsbladet «Langt Vest i Aker», bøker med lokalhistorie, og arrangerer møter og turer med historisk tema.» Klikk HER for å gå til historielagets nettsider.


Ullern Seilforening

usf

Vi sakser fra nettsidene:

«Ullern Seilforening holder til i Bestumkilen i Oslo. Foreningen ble startet i 1988 etter initiativ fra Odd Parnemann. Den har utspring i seilmiljøet i Ullern Båtforening, men er åpen for alle. Ullern seilforening er medlem av Norges Seilforbund. Foreningen arrangerer UllernCupen i samarbeid med Frognerkilen seilforening, en serie seilaser på Lysakerfjorden gjennom hele sesongen. I vinterhalvåret arrangeres medlemsmøter med foredrag om aktuelle tema. Følg med på nyhetssiden.» Klikk HER for å gå til seilforeningens nettsider.

Bli medlem!

 

Medlem via Vipps

Kontaktinfo

Bestum Vel
Org.nr. 917 145 652

Medlemsskap: kr. 200 per år

Vipps til 101569

eller

Konto: 1720 51 85402

Leder:

Per Øyvind Hansen

Mobil: 922 48 004

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.